Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sok kliensem mondta el, hogy már mindent megpróbált, de nem sikerült fogynia, vagy ha igen, azt bizony nagyon hamar vissza is hízta. Nagyon sokféle diéta, csadafogyókúra van köztudatban, némelyikkel tényleg lehet is fogyni, de az eredmény nem tartós, és az út szenvedésekkel teli. Klienseim által sokat hallott mondatok orvosoktól: Fogyjon le! Diétázzon! Szokjon le!
Ami viszont hiányzik, a hogyan. Ezen az oldalon erre a hogyanra szeretnénk néhány tanáccsal javaslatokat tenni. Előre leszögezem, csodaszer, csodamódszer nincs. Minden eredményhez mi magunk is kellünk, más nem járhatja végig helyettünk az utat. De nem kell feltétlenül szenvedni és főleg nem lehet életünk végéig szenvedni. Ha elhíztunk, vagy még nem, de már jönnek fel szépen a kilók, ott mi magunk tettünk ezért, tehát mi magunk tudunk tenni ellene. Hogy segítséget kérünk az jó, mert egyedül nem biztos, hogy sikerülni fog.

 1. Méregtelenítés: nélkülözhetetlen és kihagyhatatlan, nem lehet eredményt elérni nélküle. A bőr alatti zsírrétegben nagyon sok méreganyag halmozódik fel, és amíg fel nem szabadul addig a zsírréteg marad. Viszont amikor elkezd kiszabadulni fogságából előfordulhat fejfájás, szédülés. Ez egy bizonyos mértékig természetes velejárója lehet a méregtelenítési folyamatnak. A sejtközi térben, a vérben felhalmozódott anyagcsere végtermékek mind-mind szennyezik a szervezetünket, és nem engedik felszívódni a valódi tápanyagokat, kolloid ásványokat, vitaminokat. A szervezet éhezik. Méregtelenítési időszakban kerüljük a hús fogyasztását, és semmilyen tartósítószeres, adalékanyagos élelmiszert ne fogyasszunk. Húsmentes recepteket talál a receptek oldalamon.
2. A vastagbél kitakarítása:  nagyon fontos, rengeteg letapadt salakanyag halmozódhat fel a vastagbélben, ez akár több kg is lehet. Ha székrekedésre hajlamos, akkor egészen biztos, hogy baj van. Ezekből a letapadásokból állandóan visszaszívódik a szervezetünkbe a sok méreganyag, állandóan mérgezve magunkat.
3. Sav-bázis egyensúly: hús, sajt, finomított cukor, finomított liszt, stressz - mindennapi betevőink elsavasítják a testünket. Savas közegben nem tudnak a sejtek megfelelően működni és hamar elöregszenek. Eredmény: daganatos, érrendszeri, pszichiátriai, autoimmun betegségek hada. Megoldás: lúgosító élelmiszerek: citrom!!!, köles, zöldségek,  fogyasztása, stresszoldás. Van egy ismerősöm, soha nem eszik semmilyen gyümölcsöt és zöldséget. Kár érte, rossz vége lesz.
 Segítség márpedig van:
 Személyre szabott tanácsadás: gyógyteák, gyógynövénykészítmények, kolloid ásványok bevitele, helyes táplálkozás, stresszoldó módszerek megtanulása, végzése, mozgás. És persze fülakupunktúra. Öt fantasztikus pont kombinációjával egyben kapsz méregtelenítést, stresszoldást, szervek regenerációjának beindítását, gyógyítását.

Diéta: Igen, kell !!! Nem lehet megúszni. De nem szabad ész nélkül éheztetni a szervezetet, mert kicselez és bosszút áll. Az is diéta, hogy kevesebb kalóriát viszünk be. Sokszor hallom a sírós hangokat: én már soha nem ehetem a kedvenc kajámat? Micsoda igazságtalanság. De, eheted. Csak nem annyit és nem akkor.  Ha eddig 4000 kcal-t vittél be, akkor az is diéta, ha most 2500 kcal-t eszel. Én 1200 kcal-t szoktam javasolni 5-szörre elosztva. Ez az ideális. De ha tényleg 4000 kcal-t ettél, akkor 2100 legyen most a bevitel, mert a szervezet turbó raktározásba fog, mondván, újra jégkorszak van, éhezés, raktározni kell. Tehát első lépésként az eddig elfogyasztott kalória kicsivel több, mint a felét edd, mert előbb raktározásba fog a szervezeted. Később lehet áttérni a tovább csökkentett mennyiségre. Úgyhogy nincs turbódiéta, ha hosszan tartó eredményt szeretnél. És számolni kell minden nap, mert akkor lehet meglátni és megtanulni. Jelszó: Életmódváltás! Turbódiétánál esélyed sincs rá. Egy kezelés sorozat 20 alkalom, 3alkalom/hét, ami 7 hét. Van idő megtanulni a hogyant. Az ideális testsúly csökkenés heti 0,5-1 kg. Ez egy kúra alatt 4-7 kg. Ehhez hozzá tud a szervezeted szokni, nem akar mindenáron raktározni és ha abbahagytad a diétát nem jönnek vissza a kilók, nem lesz ráncos a bőr, és lehet folytatni. Ha 20 kg felesleged van, arra  hagyni kell  időt. Az akupunktúrás kúra korlátlanul ismételhető, nincs mellékhatása. Nem kell folyamatosan járni, mert a szervezet emlékszik egy ideig, tehát két kúra közt eltelhet egy kis idő, 3-4 hét, a következőnél már lehet, hogy elég lesz 4-5 emlékeztető szúrás 2-3 havonta és ha valóban váltottál, mármint életmódot, akkor meglesz az eredmény is.

Segítség: kalóriatáblázat, receptek (alábbi linkek közt), stresszoldó technikák ajánlása és megtanítása, és persze hogy a fülakupunktúra. Egy jó hír: Van éhség pont! Sokat segít.

Mozgás: kell. Válassz, de legyen.

És még egyszer: ÉLETMÓDVÁLTÁS! Ha az eddigi eredmény a többletsúly, akkor változtatni kell. De ha lehet úgy, hogy ne nagyon fájjon, tartós legyen, és ha egy mód van rá, örökre szóljon.

Ha aggályaid vannak: www.terapia.eoldal.hu/cikkek/eletmodvaltas

Érdekességek, olvasnivalók:

kalóriatáblázat

www.terapia.eoldal.hu/cikkek/kaloriatablazat

A vitaminok jótékony hatása:

www.terapia.eoldal.hu/cikkek/a-vitaminok-jotekony-hatasa

Ásványvizek:

www.terapia.eoldal.hu/cikkek/asvanyvizek

 Receptek:

www.terapia.eoldal.hu/cikkek/receptek

http://www.nosalty.hu/tipus/salata?page=1